TEMEL İLKELERI GAZLı YANGıN SöNDüRME SISTEMI

Temel İlkeleri Gazlı Yangın Söndürme Sistemi

Temel İlkeleri Gazlı Yangın Söndürme Sistemi

Blog Article

Sistemin çhileışma prensibine bakarak, doğal gaz havaişeşldıktan ve yangın söndürüldükten sonra yerın havalandırılması ile beraberinde ortamdaki tül temizlenir ve etrafta atık özdek kalmaz. Elektronik ekipmanlar muhatara görmediğinden dolayı odanın ve ekipmanların kullanımında herhangi bir aksaklık gerçekleşemez.

İnsan Katkısızlığına Zarar Vermeyen Gazlar: Gazlı sistemlerde kullanılan gazlar genellikle kişi esenlığına ziyan vermeyen özelliklere sahiptir. Bu, acil perese müdahalesi esnasında personelin eminğini çıkarmak namına önemlidir.

Cazibe iletkenliği bulunmaması haysiyetiyle bile emniyetli başüstüneğu bilinmektedir. Kullanma sonrası ortaya çıkan kalıntılar olarak da ozon tabakasına zarar vermemekte, zımnında da çevrenin korunmasına yardımcı olmaktadır.

Aplikasyon ve hizmet yaratıcı firmalarda yetkililerin behemehâl görev yeterlilik belgesine , Makine Mühendisleri Odası tarafından verilen Yangın Tesisatı Mühendis Salahiyet Belgesine ve bakım uygulamaları ciğeri İç İşleri Bakanlığının yetkilendirdiği EklenmişİPNET numaralarına sahip yetkin ve kifayetli firmalar olmasına ilgi ediniz.

Hastanelerde ve Afiyet Merkezlerinde Yangın Güvenliği Hastaları ve dirlik ekipmanlarını maksimum seviyede hafız en koygun kendiliğinden ve manuel yangın söndürme ekipmanları ve sistemleri

Boğucu etkilerinin insanoğlu soluk alma sınırlarında kalması sebebi ile âdem evladı kâin hacimlerde kullanılabilir. Yoğunlaşma yahut ısı şokları evetşatmaz ötürüsı ile nazik elektrikli ve elektronik cihazların bulunduğu mahallerde de kullanılmasına cevaz verilir. IG541 grubu gazlar toksik değildir ve söndürme esnasında toksik ve korozif parçalara ayrışmaz.

Halialtma Nozulları: Tülın mevsuk şekilde dağıtılmasını Gazlı Yangın Söndürme Sistemleri yağdırmak muhtevain özel nozullar kullanılır.

Kimyevi bir doğal gaz olmadığı midein; adam sağlamlığını tehdit edici unsurları bünyesinde çitndırmamaktadır.

Yüzıcı gereç içermeyen ve yönıcı malzeme depolanmayan ıslak hacimlere, cepheıcı gereç ihtiva etmeyen ve yangına mukavemetli yapı elemanları ile ayrılan yangın merdiveni yuvalarına, asansör kuyusuna ve gazlı, kuru türap, kez sprey ve benzeri öbür otomatik söndürme sistemleri ile korunan mahallere evetğmurlama sistemi binalmayabilir.

Genel anlamda 500 pa tabnca mahalin dayanıklı evetğu denetleme edilmelidir. FM 200 sistemi kurulan mahaller özel yangın risk alanlarıdır. Olası bir iç yangının binaya yayılması önlemek ciğerin ve olası bir dış yangında korunan zikıymet verilerin ve ekipmanların korunması derunin mahalin ve baplarının tam sızdırmaz, tütün geçirmez ve yangına dayanıklı olması gerekir. Huysuz halde yangınla mücadelenin muvaffakiyetlı olamayacağı aşikardır.

Tül mahale evinsizaldıktan sonra veya yangın söndüğünden emin olunduktan sonra veya en az 10 dk beklendikten sonrasında mahal otomatik olarak büsbütün havalandırılmalıdır. Henüz sonra mahale girilmelidir.

700 dereceden şu denli sıcaklıkta kullanıldığında FM200 tül birlikteşiğini oluşturan hidrojen ve flor kabilinden maddelerden ayrışarak ağır bir vaziyet oluşturacaktır. Bu nedenle 700 dereceden yüce sıcaklıklardaki maddelerin söndürülmesi için kullanılmamalıdır.

Bir yangını bastırmak midein kullanılabilecek birkaç farklı türde kavara vardır. Yangın söndürme sistemlerinde kullanılan en yaygın gazlardan bazıları şunlardır:

Yangın riski azaltılabilir fakat ağız ağıza ortadan kaldırılamaz. Cenahıcı madde, ısı kaynakları ve oksijenin bir arada evetğu her zemin alınan bütün önlemlere rağmen yangın tehlikesi çitndırmaya devam edecektir.

Report this page